Böngészve a boltok polcain, általában azt vesszük meg, ami megragadja a szemünket. De tényleg ez a helyes? A szép megjelenés nem garantálja a jó ízt vagy azt sem, hogy egészséges.
Most megosztjuk, hogy mire érdemes odafigyelni az egészséges és természetes ételek kiválasztásánál.
1) Kemény sajt
Kemény sajt vásárlásakor figyelni kell a színére, a lyukakra és a textúrájára: egységes és fehér kéreg nélküli legyen; a lyukaknak egyenletesen kell elosztva lenniük az egész darabon; ha a sajtot egy kicsit megnyomod, és nem áll vissza az eredeti alakjára, akkor azt nem szabad megvenni.
2) Hús
A friss hús rózsaszín, nem világos vörös vagy barna. Jegyezd meg a kövérje csíkokról: fényesnek és nagyon világosnak kell lennie. A jó hús is visszatér az eredeti formájához, és nem ragad a kezedhez.
3) Őrölt kávé
A kávéból a közepes árút érdemes kiválasztani: az olcsó nem lesz jó, a drága íze ugyanaz. A jó minőségű őrölt kávét soha nem tárolják műanyagban, csak üvegben vagy fémben. Nézd meg a “lejárati időt” is – ez nem lehet több, mint 18 hónap.