12 döbbenetes titok, amiről az élelmiszeripar nem akarja, hogy tudj

  • 3 év ago
  • 4738 Views
  • 0 0
12 döbbenetes titok, amiről az élelmiszeripar nem akarja, hogy tudj

Böngészve a boltok polcain, általában azt vesszük meg, ami megragadja a szemünket. De tényleg ez a helyes? A szép megjelenés nem garantálja a jó ízt vagy azt sem, hogy egészséges.

Most megosztjuk, hogy mire érdemes odafigyelni az egészséges és természetes ételek kiválasztásánál.

1) Kemény sajt

12 döbbenetes titok, amiről az élelmiszeripar nem akarja, hogy tudj

Kemény sajt vásárlásakor figyelni kell a színére, a lyukakra és a textúrájára: egységes és fehér kéreg nélküli legyen; a lyukaknak egyenletesen kell elosztva lenniük az egész darabon; ha a sajtot egy kicsit megnyomod, és nem áll vissza az eredeti alakjára, akkor azt nem szabad megvenni.

2) Hús

12 döbbenetes titok, amiről az élelmiszeripar nem akarja, hogy tudj

A friss hús rózsaszín, nem világos vörös vagy barna. Jegyezd meg a kövérje csíkokról: fényesnek és nagyon világosnak kell lennie. A jó hús is visszatér az eredeti formájához, és nem ragad a kezedhez.

3) Őrölt kávé

12 döbbenetes titok, amiről az élelmiszeripar nem akarja, hogy tudj

A kávéból a közepes árút érdemes kiválasztani: az olcsó nem lesz jó, a drága íze ugyanaz. A jó minőségű őrölt kávét soha nem tárolják műanyagban, csak üvegben vagy fémben. Nézd meg a “lejárati időt” is – ez nem lehet több, mint 18 hónap.

1 2 3 4