10 film, amely fillérekből készült, mégis hatalmasat kaszált

  • 1 év ago
  • 30102 Views
  • 1 1
10 film, amely fillérekből készült, mégis hatalmasat kaszált

Ha nem is tudnátok pontos (legalább tízmillió dollárra pontos) adatokat mondani, azért valószínűleg ti is fel tudnátok sorolni pár címet a „világ tíz legsikeresebb filmje” listáról. Avatar – egyértelmű, nem? Titanic, Terminator 2, a Gyűrűk ura és a Harry Potter bizonyos epizódjai… esetleg a Cápa, vagy valamelyik Star Wars… nos, mellé.

9) Rózsaszín flamingók (Pink Flamingos, 1972)

Költségvetés: $12 000
Bevétel: $7 000 000

Rózsaszín flamingók (Pink Flamingos, 1972)

Két rivális család versengését követi nyomon a film, akik a világ leggusztustalanabb embere címért üzekednek. A szorító egyik oldalán Divine, a kövér anyja, csirke fetisiszta fia és perverz lánya állnak, szemben a lábfetisiszta házaspárral és enyhén szellemi fogyatékos szolgájukkal. A konfliktust kiváltó esemény egy újságcikk megjelenése, amiben Divine-t a valaha született legocsmányabb emberének kiáltják ki. A házaspár tiszta szívből gyűlölik Divine-t amiért elorozza tőlük az ocsmányság érdemrendjét. Mindent megtesznek a győzelemért, pincéjükben elrabolt lányokat tartanak fogva, és a szolgájukat arra kötelezik, hogy ejtse teherbe a láncra vert nőket. A kilenc hónap elteltével a megkínzott kismamákat agyonverik, a kisdedeket elveszik és odaadják leszbikus pároknak.

10) Rocky (1976)

Költségvetés: $950 000
Bevétel: $117 200 000

Rocky (1976)

Nem könnyű az élet a szegénynegyedben, és bár lehetetlennek tűnik, de Rocky Balboa megpróbál kitörni. Sok lehetősége nincs, így a sporttal, pontosabban a boksszal próbál szerencsét. Tehetséges, erős, célja egyenesen a profi világbajnoki cím, amivel akár milliókat is kereshetne. A sikerhez persze szerencse és jó időzítés is kell. Amikor Apollo Creed boksz-sztár Philadelphiába, Rocky városába érkezik, Mickey, Rocky edzője felismeri a nagyszerű lehetőséget Rocky számára. Mindössze annyi kell, hogy Rocky megverje Apollót, így egyből reflektorfénybe kerülhet, sőt, akár világhírnévre is szert tehet.

20 színész, akire mintha rászabták volna az általa játszott karaktert

(Forrás: donna.hu és képtelenség.hu)

1 2 3 4