9) A kulináris stylistok az edények széles skáláját használják.
Ha meg szeretné tudni, mire van szüksége egy kulináris stylistnak, hogy el tudja látni a munkáját, gondoljon a konyhában található összes edényre, szorozva 10-zel, valamint a különféle feladatokhoz szükséges speciális eszközök arzenáljára, mint a csipeszek, kefék, fecskendők, permetezők, fúvókák vagy fagyasztó spray-k.
A forgatási helyszínek gyakran a semmi közepén vannak, vagy olyan helyen, ahol nem áll rendelkezésre konyha, így a filmes kulináris stylistoknak saját mobilkonyhájuk van, amelyek modern és kifinomult lakókocsik, amelyek mindennel felszereltek, hogy elkészítsék ételeiket, bárhol is legyenek.
10) A forgatókönyvben szereplő ételeket a különböző szereplők személyes étrendjéhez kell igazítani.
A gyártás megkezdése előtt a konyhai csapatnak tájékozódnia kell minden színész étrendjéről. A színészek ételallergiában szenvedhetnek, vagy átmeneti diétáknak vannak kitéve egy szerep betöltéséhez. Természetesen a személyes preferenciák miatt a bizonyos ételfajták figyelembevétele fontos Hollywoodban. Chris Oliver séf emlékszik egy olyan esetre, amikor egy vegán színésznek tükörtojást kellett volna ennie egy jelenethez, de nem volt hajlandó rá.
A konyhai csapatnak olyan tükörtojást kellett készítenie, amely úgy nézett ki, mint egy normál tojás, de a vegánok számára is megfelelő: „Hogyan készítünk vegán tojást? Hát… molekuláris gasztronómia. Nem is tudom elmagyarázni, hogyan, de meg tudom csinálni. Mangó és tofu volt. Ha megnézed a jelenetet, nem fogod észrevenni a különbséget.”
//Mink Olívia//
(Via Brightside)