10 kiváló film, amit csak nagyon kevesen ismernek

  • 2 hónap ago
  • 15095 Views
  • 0 2
10 kiváló film, amit csak nagyon kevesen ismernek

A mostanában kijött kasszasikerek között van néhány, ami felülmúlja a várakozásokat. Íme tíz film, amely valódi mondanivalóval kecsegtet.

5) Sing Street (2016)

Sing Street (2016)

Íme egy újabb nosztalgikus film. A történet ezúttal az 1980-as években játszódik. Conor (Ferdia Walsh-Peelo) családjában sok a feszültség, ami elől a fiút egy magániskolába küldik. Hogy lenyűgözze a titokzatos lányt (Kelly Thornton), akin megakadt a szeme, Conor úgy dönt, rock bandát alapít. Az film főszereplői az első szerelem, a szabadság szenvedélyes szeretete, és persze a zene.

6) Darabokban (Demolition, 2015)

Darabokban (Demolition, 2015)

Davis (Jake Gyllenhaal) egy borzalmas tragédián van túl: a felesége meghalt egy autóbalesetben. Érdekes módon semmi mást nem érez, csak azt az elviselhetetlen vágyat, hogy mindent darabokra zúzzon maga körül, beleértve a házát is. Ez egy több műfajt elegyítő alkotás, mely jól mutatja be a bonyolult érzelemvilág megélését.

7) Captain Fantastic (2016)

Captain Fantastic (2016)

Ben (Viggo Mortensen) egy különös, a külvilágtól távol élő család feje. Szigorú fizikai és intellektuális nevelésben részesíti hat gyermekét, legyen szó matematikáról, irodalomról vagy filozófiáról. Egy családi tragédia azonban arra kényszeríti őket, hogy beutazzák a fél országot, így az apára hatalmas nyomás nehezedik: mi fog történni, ha a gyermekei megtapasztalják, milyen a civilizáció? Ez egy nagyon bölcs és filozofikus dráma a családról és a gyereknevelésről.

1 2 3