Az 1979-es Alien film olyan sokkoló volt, hogy az egyik szereplő forgatás közben elájult

  • 2 hónap ago
  • 732 Views
  • 0 0
Az 1979-es Alien film olyan sokkoló volt, hogy az egyik szereplő forgatás közben elájult

Az Alien sci-fi horror filmsorozat első részét Ridley Scott rendezte 1979-ben. A sorozat a közeli jövőben játszódik, ahol egy űrhajó legénysége összetalálkozik egy xenomorffal (földönkívüli parazita), ami egyesével öli meg az űrhajó legénységét. Magyarországon A nyolcadik utas: a Halál címet adták a filmnek. 1986-ban bemutatták az Alien második részét A bolygó neve: Halált, 1992-ben jött az Alien 3., azaz A végső megoldás: Halál, majd 1997-ben bemutatták a negyedik részt, az Alien 4. – Feltámad a Halált. A széria hatalmas sikert aratott, amit még a kritikusok is elismertek.

A rendező, Ridley nagyon komolyan vette az Alien elkészítését. A film szereplőinek nem árult el semmit a lénnyel kapcsolatban, bár láthatták,de nem tudtak róla semmit. Ennek az volt az oka, hogy a rendező a lehető legélethűbb reakciókat akarta felvenni, hogy a film minél hitelesebb legyen. Az, hogy a lény az ember szájába teszi a petéket, és a gyomorban fejlődik ki, majd kirobban, és savas a nyála, ezek mind „meglepetések” voltak. Scott elérte, amit akart. A szereplőkben egytől egyig megfagyott a vér, amikor meglátták a Kane-t alakító John Hurt-öt, akinek kirobbant a lény a gyomrából. Amikor ezt a jelenetet látjuk, az elsőre felvett reakció, amin nem módosítottak, így a színészek reakció is valódiak.

A filmben szereplő Lambert, akit a most 75 éves Veronica Cartwright játszott, a látottak után elájult, miután egy vérsugár eltalálta az arcát. Ez a film is alátámasztja, hogy Ridley Scott egy zseniális rendező, munkája pedig borzongató, és egybenfenomenális. A széria további folytatásai voltak az Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen (2004), Prometheus (2012), Alien: Covenant (2017), és idén augusztus 16-án érkezik a franchise következő része az Alien: Romulus.

//Cornelius//

Borzasztóan sokba került a stúdiónak, hogy Sigourney Weaver kopaszra borotválja a fejét az Alien 3-ban